Friday, January 7, 2011

Kayaking makes many new friends, and experiences!

About, 4 days, 26 Nov 2010 - 30 Nov 2010. At Lenggong, Perak Darul Ridzuan. Activities held- kayak and jungle tracking. Fatigue yet awesome! Subhanallah! Just imagined that suddenly you are at the middle of the lake.      The thing you never done before! In the canoe with your partner, that you move just using a stick- a paddle. My new experience and I'd love it! Alhamdulillah.



Time ni saya dan kawan2 baru sampai di Bukit Ring. Yang berbaju hitam dan bertopi tu, kami punya guider a.k.a jurulatih kayak negeri Perak. kami panggil dia Black je. Time perjalanan ni lah saya dapat nick name Ngap Girl..huhu..gara2 En Epul la tuh..


Setelah tiba beberapa meter dari Empangan Chenderoh..wahh. Panas..


Masing2 buat gaya sewaktu merakam kenangan paling manis, nasib baik tak tergolek kayak tu.. seram jugak waktu nih..


Kami mendapat penerangan dari Tok Ki..Jurulatih dari TOP Adventure..=)


Waktu ni, kami berhenti berehat; makan dan solat..resipi utama, ikan pekasam fresh dari tasik Raban...huhu..





































Akhirnya, bila balik rumah je, mak aih, gelapnyer muka ku..isk3.. Cuma berharap, aktiviti spt ini bukan yg terakhir. Nak pegi lagi..Insya Allah. Akal yg cerdik ari badan yg cergas! kalau nak dpt tahu lbh bnyak tntang cerita ni, boleh ziarah blog Cikgu Ben;,,Seronok..hehehe..Eksplorasi Ikan Pekasam Tasik Raban end.. 


2 comments:

  1. MasyaAllah.. sy pn pernah gak gi berkayak waktu kat matrik dlu.. masih tk bole kenangan semalam...n_n

    ReplyDelete
  2. betul tu..maaf, baru dapat luangkan masa..salam ziarah.=)

    ReplyDelete